Afscheidsfotografie


Er is niemand die voorgoed verdwijnt 

als men de herinneringen bewaard.

Wanneer het leven begint, bij een geboorte, worden er stapels foto’s gemaakt, deze worden zorgvuldig bewaard en wanneer het kind ouder wordt, wordt er nog vaak naar die foto’s terug gepakt want het zijn herinneringen van hoe de emoties en ontwikkelingen rondom de geboorte waren. Zo’n waardevol momenten en herinneringen.

Zo fotografeert men het hele leven door, maar als men afscheid van het leven moet nemen stopt het… en dat is jammer… want ook die herinneringen kunnen zo waardevol zijn.

Als verzorgende ig, mijn beroep voor dat mijn fotografische reis begon, had ik stervensbegeleiding, palliatieven zorg en terminale zorg in mijn takenpakket zitten. Voor mij nog altijd het mooiste aspect in de zorg, dierbaar, waardevol, echt iets kunnen betekenen voor mensen in hun laatste levensfase. Het gaf me vaak een gevoel van voldoening. Je mocht heel dicht bij mensen komen en vaak werd je voor even een onderdeel van de familie maar wel op gepaste afstand.

Door de opleiding van Bekwaam afscheidsfotografie te gaan volgen wil ik al mijn kwaliteiten die ik tijdens mijn leven tot een passie ontwikkeld heb samen laten smelten. De samensmelting word compleet met afscheidsfotografie. Herinneringen maken van het leven in stilte.